/ 69
4669
Prikaza
8
Komentara
SLAVONSKI BROD – Najbolji fiš-majstori okupili su se danas kraj Save kako bi pokazali tko je umijeće pripremanja i kuhanja slavonske delicije doveo do savršenstva. Naime, Otvoreno prvenstvo grada Slavonskog Broda u kuhanju fiša 2019. tradicionalna je ljetna 'fešta' u kojoj su danas do kasnih večernjih sati uživali brojni Brođani i njihovi gosti.
U opuštenoj atmosferi ovogodišnje fišijade nije nedostajalo niti natjecateljskog žara među sudionicima. I dok su se fiš-majstori znojili u utrci za pobjedom, posjetitelji su mogli uživati u ukusnom jelu, domaćem pivu te dobroj glazbi. Iako se više-manje svake godine iste ekipe rotiraju na prva tri mjesta, ovogodišnji pobjednici iznenadili su sve posjetitelje.
Nitko od natjecatelja nije nam htio otkriti detalje svog recepta, no prema njihovom mišljenju najbolji fiš ne smije biti niti preljut, niti preslan, ni prerijedak, ni pregust. Upravo jedan takav pripremila je ekipa Kirurgija koja se ove godine prvi puta prijavila na natjecanje te su zajedničkim snagama uspjeli osvojiti prvo mjesto.
- Svi smo zajedno pripremali i kuhali fiš te smo i inače smo kao ekipa uvijek složni. Izuzetno nam je drago što smo uspjeli osvojiti prvu nagradu. - kazala je Marija Gavran Galić, predstavnica ekipe Kirurgija.
Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe koje se svake godine popnu na pozornicu, ekipa iz Beravaca i ekipa iz Babine Grede, što znači da su izvrsni majstori u kuhanju fiša, no ekipa Kirurgije je ipak bila za nijansu bolja.
- Ne pamtim kad je netko iz Broda dobio prvu nagradu. Posebno me veseli da je ovo ekipa s kojom sam ja nekad radio, doduše ne sa svima. Ekipa Kirurgija pokazala je da uz druženje, pomoć i spašavanje života, znaju skuhati i najbolji fiš. – kazao je gradonačelnik Mirko Duspara poručivši čestitke svima.
Stipe, trpimir, Klima i homebox prijavite se slijedeće godine za organizaciju fišijade. Također, bez ikakvih problema možete peći šarana na ražnju i zaraditi dobru lovu. No, morate imati sreće. Zašto? Pripremite, naprimjer, 200 polovina šarana, počnete peći, a dođe salauka... Prikaži sve i prodate tek desetak polovica. Znam da su neke udruge kuhale u kotliću od 50, a neke u tek desetak litara. Tamo je prodefiliralo nekoliko tisuća ljudi i za sve nije bilo dovoljno fiša. Neki su jeli i po nekoliko porcija tako da nije bilo dovoljno za sve. Oni koji su došli u 20 sati ostali su bez polovica šarana. Poduzetnici, koji su prije pekli polovice, opekli su se jer prethodnih godina nisu imali kome prodati polovice radi oluja koje su prebrzo došle i potjerale posjetitelje.