5283
Prikaza
0
Komentara
SIBINJ - U subotu, 18. kolovoza, unatoč vremenskim neprilikama, u općini Sibinj održana je šesta po redu Čobanijada, tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca. Manifestacija, koju je organiziralo Lovačko društvo "Šljuka", okupila je 28 natjecateljskih ekipa koje su se natjecale za titulu najboljeg jela.
Ocjenjivački sud, sastavljen od vrhunskih gastrostručnjaka Miše Balena, Mate Stankovića i Josipa Perčevića, imao je težak zadatak ocijeniti koji čobanac zaslužuje titulu najboljeg. Odabrali su tri najbolja uzorka od ukupno 25. Naime, tri ekipe nisu uspjele završiti svoje specijalitete na vrijeme.
Prvo mjesto osvojio je Mladen Stipetić iz Brodskog Stupnika, koji je prema sudu žirija postigao impresivnih 32,3 boda. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Tomaševiću iz Stružana, dok je treće mjesto osvojio Josip Jurčić iz Brodskog Stupnika. Nagrade su dodijelili predsjednik Lovačkog društva "Šljuka", Zlatko Barić te predsjednik Općinskog vijeća općine Sibinj, Krunoslav Eraković.
Manifestaciju je dodatno obogatio glazbeni nastup grupe Satir iz Davora, koja je zabavljala okupljene do kasnih večernjih sati.
Na Čobanijadi smo razgovarali s Markom Perkovićem, jednim od sudionika iz Općine Sibinj, koji je s ponosom podijelio svoje dojmove o značaju ove manifestacije za lokalnu zajednicu. Perković je naglasio kako Čobanijada nije samo kulinarsko natjecanje, već i važan društveni događaj koji povezuje stanovnike općine i doprinosi očuvanju tradicije.
- Večerašnja manifestacija za nas predstavlja vrhunac i završetak ljeta u Sibinju, a za ovo se pripremamo kroz cijelu godinu. Unatoč vremenskim neprilikama, sve teče prema planu i ponosni smo što je Čobanijada postala važan dio naše tradicije. - izjavio je Perković.
Šesta Čobanijada u Sibinju uspješno je i ove godine povezala tradiciju i kulinarstvo. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, događaj je ispunio očekivanja, zahvaljujući predanosti organizatora i podršci Općine Sibinj. Organizatori i posjetitelji s nestrpljenjem iščekuju sljedeće, još spektakularnije izdanje.
Trenutno nema komentara, napišite prvi komentar i pokrenite raspravu.