3025
Prikaza
1
Komentar
DONJI BOGIĆEVCI - Ako ste ljubitelj gljiva koji želi biti siguran da ovu iznimno zdravu nairnicu konzumira svježu, i ako uz to imate komadić zemljišta s panjem onda je ideja kolege Vjekoslava Hudolina nešto što biste trebali isprobati.
Kolega Vjeko, novinar je u mirovini samo na papiru, jer i dalje svakodnevno stvara i piše. Piše priče o problemima poljoprivrednih proizvođača, piše priče o onima koji uz puno truda ipak uspijevaju potičući na taj način i druge da se okušaju. I piše crtice. O svom voćnjaku punom starih sorti voća. I piše savjete, daje prijedloge,... Pa i ova crtica o 'bukovačama iz vlastite proizvodnje' spada u kategoriju savjetodavnih.
"U šali kažem da su ovo gljive iz vlastite proizvodnje. Zapravo i jesu, jer sam prošle godine na jedan panj oraha nacijepio micelij gljive bukovače i sada nas taj panj povremeno daruje ovim jestivim gljivama. Ove jeseni ovo je drugi val bukovača, danas sam ih ubrao. Možda će ih ove jeseni biti još, vidjet ćemo. Pokus mi govori da bi se valjalo posvetiti ovakvom jednostavnom načinu proizvodnje bukovača na oblicama bukve, topole i drugih prikladnih vrsta šumskog drveća. Barem za svoje potrebe.", napisao je Vjekoslav Hudolin. Na nama je da se okušamo ili tek da mu skinemo kapu za sve što s uspjehom radi: od novinarstva do uspjeha u voćarstvu.