AP/SBplus
25
Prikaza
0
Komentara
SLAVONSKI BROD - Predstavljena je jedinstvena kuharica 'Volim svoju županiju - Tradicionalna jela prema modernoj recepturi', iza koje stoji Hrvatska zajednica županija. Ova kuharica donosi spoj autentičnih recepata naših baka i suvremenog kulinarskog pristupa, stvarajući jedinstvenu zbirku okusa koji povezuju cijelu Hrvatsku.
Predstavljanje ovog kulinarskog izdanja održano je u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku, gdje su brojni uzvanici imali priliku svjedočiti kulinarskom putovanju kroz 20 hrvatskih županija i Grad Zagreb. Učenici ove renomirane škole, pod vodstvom chefa Tomice Đukića, pripremili su pet reprezentativnih jela iz kuharice, demonstrirajući kako se tradicija može očuvati kroz inovativan pristup gastronomiji.
Projekt 'Volim svoju županiju' već devet godina kroz istoimeni foto natječaj promovira ljepote i kulturnu baštinu Hrvatske iz perspektive njezinih građana. Natječaj je dosad prikupio impresivnih 12 tisuća fotografija, a najbolje među njima postale su dio putujuće izložbe koja obilazi hrvatske županije. Pobjednička fotografija iz 2024. godine, rad autorice Mateje Zvirotić Andrijanić, krasi naslovnicu kuharice, simbolizirajući jedinstveni spoj umjetnosti i gastronomije.
Kuharica nije samo zbirka recepata, već i snažan doprinos dodatnom pozicioniranju Hrvatske na globalnoj gastronomskoj mapi. Povezujući različite regije i istaknute kulinarske posebnosti svake županije, ova knjiga predstavlja istinski nacionalni brend koji naglašava bogatstvo naše gourmet baštine.
Ovo izdanje predstavlja jedinstven doprinos promociji hrvatske gastronomije i regionalnih posebnosti, a više informacija o kuharici dostupno je putem Hrvatske zajednice županija.