Ukupno dvadeset i troje volontera pobrinulo se da sve bude u redu za više od četiristo posjetitelja ode roštiljanju koja bi mogla postati tradicionalna i prepoznatljiva.
SLOBODNICA - Drugu po redu Roštiljadu uspješno je proteklog vikenda organizirala Udruga Samo Slobodnica čiji je cilj u tom mjestu nadomak Slavonskog Broda zadržati ljude te im pokazati kako zajedničkim snagama mogu stvoriti zanimljive i posjećene sadržaje.
Tiho Dragunić / Udruga Samo Slobodnica / FB
- Udruga je osnovana prije nepune dvije godine. Dosad smo organizirali tri humanitarna Adventa i ovo je druga Roštiljada. Prijavljeno je 29 ekipa koje su roštiljale 194 kilograma mesa. I ovaj je događaj humanitarnog karaktera, na što je usmjeren rad čitave Udruge. Dosad smo više od 12 tisuća eura podijelili na 37 adresa u Slobodnici. Prihod ovogodišnje Roštiljade ići će također za sve slučajeve u potrebi na našem području. Motivira nas prvenstveno činjenica da Slobodnica dosad nikad nije imala ovakve manifestacije. Uvijek je prevladavalo mišljenje da mi nemamo, mi ne možemo,... Poklopile su se neke stvari, osnovali smo drukčiju udrugu koja je sad nositelj aktivnosti u Slobodnici. - kazao je
Saša Kršić, predsjednik Udruge Samo Slobodnica, priznavši kako je organizacija ovakvih događaja zahtjevna, ali i kako su mještani Slobodnice prepoznali rad Udruge te svatko daje dio svog vremena za uspješno odvijanje svih aktivnosti.
Ukupno dvadeset i troje volontera pobrinulo se da sve bude u redu za više od četiristo posjetitelja ode roštiljanju koja bi mogla postati tradicionalna i prepoznatljiva. Stučnjaci iz gastro-svijeta dali su sve od sebe da na tronu uistinu završe najbolji.
Tiho Dragunić / Udruga Samo Slobodnica / FB
- Trudimo se ocijeniti najpravednije što možemo. Prvo oči jedu, dakle, prvo pogledamo vizualno kako sve izgleda, potom i probamo. No, tek na nepcu možemo procijeniti što je najbolje. Svako meso treba imati svoj začin, ali on ne smije prevladati. Dakle, bitan je balans. Iznimno sam ponosan što su me zvali i drugi put kao člana žirija. Fešte u Slobodnici su super zbog posebne atmosfere i ljudi te se nadam susretu i sljedeće godine.- kazao je član žirija
Alen Brzić, inače voditelj prehrane Studentskog centra u Slavonskom Brodu.
Natjecanje u roštiljanju privuklo je u Slobodnicu i ljude iz susjednih mjesta.
- Došao sam iz Slavonskog Broda. Ovdje mi je društvo i tu je srce. Nas trojica zajednički smo roštiljali. Da budemo najbolji presudila je ljubav. Ljubav prema druženju i hrani. Prvi put sam ovdje, ali sigurno se vraćam sljedeće godine. - kazao je Davor Kožarević koji je, zajedno sa svojom ekipom, najbolje izroštiljao meso i osvojio prvo mjesto.
Tiho Dragunić / Udruga Samo Slobodnica / FB
- Prvi smo put na Roštiljadi, ali vjerujemo da je ovo početak tradicije. Tjedan dana smo se za ovo pripremali. Imali smo generalnu probu noć prije. Tako da fijasko nije dolazio u obzir. - kazao je član drugonagrađene ekipe
Dejan Poljak iz Sibinja čiji je muški dio ekipe nosio majice s natpisom 'Moja žena dobro kuha!', dok je ženski dio imao one s natpisom 'Možda loše kuham, ali dobro jedem!'.
Iz Udruge Samo Slobodnica već su najavili i Advent kojemu se posebno vesele svi koji tih dana traže ono malo preostalog i posebnog božićnog šarma koji mogu pružiti samo ovakve sredine u kojima ljudi surađuju i pomažu jedni drugima.
Tiho Dragunić / Udruga Samo Slobodnica / FB