/ 18
5546
Prikaza
0
Komentara
SLAVONSKI BROD - Sudeći prema terasama ugostiteljskih kafića na slavonskobrodskom Trgu Ivane Brlić Mažuranić, gosti su jedva dočekali treću fazu popuštanja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa. Prijepodne je bilo sunčano i toplo pa su danas popijene prve kave nakon duge pauze.
- Uspjeli smo već danas poslovanje vratiti na početak, kako je bilo i prije gotovo dva mjeseca. Stalni su gosti jedva čekali ponovno otvaranje. Osjeti se dobra energija. Gosti ne traže dlaku u jajetu, zadovoljni su što konačno mogu popiti kavu. Ljudi vole komunikaciju, druženje i sve ostalo što dolazi s boravkom u kvartovskim kafićima ili ovima na korzu. - za SBplus kazao je Zdravko Mirosavljević, svojim gostima u Beercu poznatiji kao Cole.
Konobari sada imaju više posla jer, osim što do stolova moraju prijeći duži put, iza svakog gosta provode dezinfekciju mjesta na kojemu su boravili.
- Popratili smo sve propisane mjere, kupili smo rukavice, sredstva za dezinfekciju, maske. Zahvaljujući Gradu Slavonskom Brodu dobili smo mogućnost proširenja terase kako bismo imali dovoljan razmak između stolova, tako da sve funkcionira u najboljem mogućem redu. Gosti se pridržavaju mjera, a nakon njihova odlaska stol i stolice dezinficiramo. - pojasnio je Cole.
Iako je ugostiteljstvo jedna od grana najviše pogođenih pojavom novog koronavirusa, Brođani su pozitivni u vezi s oporavkom poslovanja.
- Zahvaljujući mjerama države prebrodit ćemo ova zatvaranja, ako se ona ubrzo ne ponove te ako ne budu dugotrajnija. Ovo, nazvat ću ga tako, 'resetiranje' nije ni bilo tako loše za nas koji u ovoj profesiji inače nemamo puno vremena za odmor. U međuvremenu smo osvježili lokale i popravili što ne valja kako bismo bili spremni za današnje otvorenje. Mislim da će kolege koje rade u centru uspjeti preživjeti ovo razdoblje. To, dakako, ne znači da nam ne fale kvalitetni radni dani koje smo ove godine propustili, poput blagdana, Dana Grada, raznih gradskih manifestacija. Za nas ugostitelje na korzu inače su upravo travanj i svibanj najbolji mjeseci. - zaključio je Cole.
Uz poziv gostima na ispijanje kave na korzu, izmijenjenim pozivom #izađite van, uz poštivanje svih propisanih mjera, ugostitelji su pokazali kako su spremni gostima ponovno uljepšati svakodnevicu.
- Mislim da je dobro da ljudi malo izađu van na zrak, druže se i pričaju. Bitno je da se osjećaju dobro i da zajedno uz pozitivan duh idemo u dane koji su pred nama. - današnja je univerzalna poruka koju je oblikovao naš sugovornik.
Razgovor s poznatim brodskim ugostiteljem, moguće je u cijelosti pogledati u nastavku.