Sudbina (ili ipak kulinarsko umijeće) ovaj je put tako htjela da su prvo i treće mjesto zauzeli otac i sin.
SLAVONSKI BROD - Na ovogodišnjoj slavonskobrodskoj Fišijadi - osim uobičajeno dobre atmosfere i jela - posjetitelje su zabavili i konačni rezultati izbora najboljih fiš-majstora.
Sudbina (ili ipak kulinarsko umijeće) ovaj je put tako htjela da su prvo i treće mjesto zauzeli otac i sin. Brođanin Branimir Lovrić nadmašio je oca i kuharskog učitelja te zauzeo prvo mjesto.
Titulu drugog najboljeg ponio je Tomislav Kovač iz Cerne koji je na istom mjestu bio i prošle godine, dok je treću nagradu osvojio Ratko Lovrić - gore spomenuti otac i zaljubljenik u kuhanje.
Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo u kuhanju fiša na Poloju u Slavonskom Brodu okupilo je čak 65 ekipa i brojne posjetitelje koji su uživali u ribljim specijalitetima poput šarana na rašljama.
Pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije, održan je i sajam „Slavonija na Savi“ čiji je organizator turistički klaster „Slavonska košarica“.
Željka Gavranović / PlusPortal
Posjetitelji su u sklopu istog od 16.30 uživali u bogatoj ponudi domaćih proizvoda te kupovini ribljih i mesnih jela iz kuhinje restorana „Šabeso“.