3584
Prikaza
5
Komentara
SLAVONSKI BROD – Dana 21. rujna, tijekom drugog dana Street Food Festivala u Slavonskom Brodu, PlusPortal razgovarao je s Pericom Remenarom, suprugom Magdalene Remenar, vlasnice renomiranog ugostiteljskog obrta Bajzovi Dvori iz srca Međimurja. U ugodnoj atmosferi festivala, Remenar je podijelio svoje bogato iskustvo u vođenju obiteljskog posla, otkrivajući zanimljive detalje o inovativnom spoju tradicionalnih vrijednosti i suvremenih trendova u ugostiteljstvu. Njegova priča o uspjehu, pruža vrijedan uvid u predanost koja pokreće uspješan obiteljski posao.
Čime se konkretno bavite u svojoj karijeri i kako ste se našli u svijetu ugostiteljstva?
- Moj glavni posao je u osobnim financijama, bavim se financijskim savjetovanjem i imam vlastitu tvrtku s uredom u Zagrebu. No, osim toga, pomažem supruzi u njezinom poslovanju s restoranima i kafićima. To je zapravo postao moj hobi. Na neki način, sve je krenulo iz zabave. - objasnio je Remenar.
Možete li nam reći nešto više o restoranima koje vodite?
- Sve je počelo s kafićem 2015. godine. Taj projekt je bio neka vrsta osobnog izazova, ali i prilika da se okušamo u ugostiteljstvu. Godine 2017. smo, u sklopu kafića, izgradili restoran, a već godinu dana kasnije otvorili smo drugi restoran u Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu koji se nalazi blizu granice sa Slovenijom. Pored dva restorana, imamo tri kafića i dječju rođendaonicu. Zapošljavamo oko šezdesetak ljudi, tako da je to prilično opsežno poslovanje. - kazao je Remenar.
Primijetili smo da imate neobičan food truck. Možete li nam reći kako je došlo do te ideje?
- Često smo sudjelovali na različitim smotrama i sajmovima gdje smo morali pripremati catering, što je bilo logistički dosta zahtjevno. Tako smo se odlučili kupiti food truck prije otprilike dvije godine. Moj susjed rodom iz Poljske, koji je iz okolice Varšave, preporučio nam je tvornicu koja proizvodi food truckove po narudžbi. Otišli smo tamo, dogovorili se, potpisali ugovor i dobili vozilo potpuno opremljeno – s roštiljem, fritezom, konvekcijskom pećnicom i svim potrebnim alatima. Taj food truck nam je omogućio mnogo veću fleksibilnost i sada ga koristimo na različitim događanjima. - kazao je Remenar.
Kakva je vaša ponuda u food trucku i na što se najviše fokusirate?
- S food truckom se uglavnom fokusiramo na roštilj i brzu hranu. U ponudi imamo hamburgere, ćevape, pljeskavice, hot-dogove i slične specijalitete. Za naše ćevape i pljeskavice koristimo posebnu recepturu koju nam pripremaju dva majstora iz Leskovca. Taj autentičan okus postao je baza našeg poslovanja s food truckom. Posebno smo popularni po toj vrsti hrane, ne samo u dijelu Hrvatske iz kojeg dolazimo, nego i šire. - izjavio je Remenar.
Kakva je vaša vizija za budućnost i kako gledate na očuvanje tradicije u kombinaciji s modernim street food-om?
- Mislim da je očuvanje tradicije jako važno, ali isto tako smatram da moderni street food ima svoju ulogu u prezentaciji tih tradicionalnih okusa na nov način. Na festivalima se često pokušava spojiti tradiciju s modernim pristupom, i mislim da je to pravi put. Za ovaj festival nismo pripremali ništa specifično novo, već smo se držali provjerenih jela, ali za sljedeću godinu sigurno planiramo uvesti još više tradicionalnih okusa u našu ponudu. - izjavio je Remenar.
Kako vam se sviđa sudjelovanje na festivalu u Slavonskom Brodu? Kakvi su vaši dojmovi o samom festivalu?
- Slavonski Brod nas je jako ugodno iznenadio. Bili smo na mnogim festivalima, ali ovaj je nadmašio naša očekivanja. Ambijent i eksterijeri su prekrasni, a šatori su stvarno impresivni. Prodaja ide dobro, uvijek može bolje, ali jako smo zadovoljni. Definitivno ćemo se vratiti i sljedeće godine. - istaknuo je Remenar.
Ogadi mi ručak. To je ta zahtjevna publika, spremna za vrhunsku kuhinju. Kad vidiš nesuđenog gradonačelnika i slične mufljuze, sve ti je jasno. Bježi koliko god te noge nose!
Seoska fešta sa preskupom i "fensi urbanom strit fud" hranom i preglasnom " muzikom". Ovo nije za grad, nego za "fešte čirilice" koje se održavaju u vijušu. " Belosvetsko vokersko" preseravanje. Za dobru hranu trebalo je otići u Davor, Jakačinu... Prikaži sve Malu. Tamo je barem hrana bila domaća ( čobanac, šaran.. ), a ne ovi smrdljivi burgeri ( smrde isto kao u pečanjari u pilarevoj samo su dvostruko skuplji.
Nemoj tako, ovo je "vrhunska kuhinja". Svejedno, festival je očito uspio jer ima svoju publiku, a to su likovi koji su spremni platiti pivo 3.5 eur u limenci dok 50 metara dalje ti ga konobar posluži u staklenoj čaši i... Prikaži sve sjediš kao čovjek za manje od 3 eur. I da, kod šefkija nema falafel ni leskovački :)