1489
Prikaza
3
Komentara
SLAVONSKI BROD - Dana 21. rujna, PlusPortal je posjetio drugi dan Street Food Festivala u Slavonskom Brodu, a među štandovima koji su se posebno izdvojili svojom ponudom, istaknuo se onaj Pizzerije Špizza. Pizzeria je predstavila svježe, posebno pripremljene pizze za ovu priliku, što je privuklo brojne posjetitelje. Usprkos velikoj gužvi, uspjeli smo razgovarati s Borisom Pintarom, glavnim odgovornim za serviranje pizza, koji nam je otkrio više o njihovoj ponudi i iskustvu na festivalu.
Možete li nam predstaviti sebe i ispričati nešto o svom poslu?
- Naravno! Ja sam Boris Pintar, jedan od vlasnika food trucka Pizzeria Špizza. Već dugi niz godina bavim se ovim poslom, a naš cilj je uvijek ponuditi nešto drugačije i kvalitetno našim gostima. Food truck nam je omogućio da našu ponudu proširimo na različite lokacije, a prepoznatljivi smo po inovativnim pizzama i izvrsnim okusima. Upravo zato smo odlučili sudjelovati na ovom festivalu.
Tko su vaši poslovni partneri?
- Uz mene, jedan od vlasnika je i gospodin Dominik Knezić. On je trenutno poslovno zauzet u Čakovcu, no planira doći na završni dan festivala ovdje u Slavonski Brod. Nakon toga, ja nastavljam dalje, a on preuzima. Dominik i ja surađujemo već dugo i izvrsno se nadopunjujemo, što je ključno u ovom poslu. Ove godine smo sudjelovali na nekoliko festivala, a Slavonski Brod nam je bio jedan od izazova. Ukupno smo sudjelovali na 11 događanja ove godine, a ovo je prvi put da smo u Slavonskom Brodu. Nadamo se da će suradnja s ovim gradom postati dugoročna te da ćemo se vratiti i sljedeće godine, jer vidimo veliki potencijal. Za sada su reakcije posjetitelja iznimno pozitivne.
Kako ocjenjujete odaziv posjetitelja na festivalu?
- Odaziv je fantastičan! Posjetitelji su očigledno zadovoljni, što se vidi po osmijesima na njihovim licima i općoj atmosferi na festivalu. Nema većeg zadovoljstva nego vidjeti da ljudi uživaju u hrani koju pripremamo. Takvi trenuci nam pružaju dodatnu motivaciju i potvrdu da radimo dobar posao. Te pozitivne reakcije čine sav trud vrijednim.
Što ste odlučili predstaviti na ovom festivalu?
- Za ovaj smo festival odlučili ponuditi provjerene klasike. Na našem meniju su pizza Margarita i pizza Capricciosa, ali smo uveli i našu posebnu izvedbu domaće pizze koja uključuje sastojke poput špeka, kulena i prženog luka. To su domaći okusi koje ljudi obožavaju, a uvijek se odlično prodaju. Na festivalima obično prilagodimo ponudu lokalnim ukusima, a ova kombinacija domaćih sastojaka pokazala se kao pun pogodak.
Kako su posjetitelji reagirali na vaše pizze?
- Reakcije su izvanredne. Jako smo zadovoljni prihvaćanjem koje smo ovdje doživjeli. Vidi se da posjetitelji cijene kvalitetu naših sastojaka i trud koji ulažemo u pripremu svake pizze.
Koji su vaši dojmovi o Slavonskom Brodu i festivalu?
- Slavonski Brod nam se jako svidio, iako nismo imali puno vremena za istraživanje grada. Grad djeluje iznimno gostoljubivo, a ljudi su srdačni i topli. Zanimljiv detalj je da nas je policija zaustavila čim smo izašli s autoceste, ali čim su čuli da dolazimo zbog festivala, pokazali su puno podrške. Osjetili smo tu pozitivnu energiju i zajedništvo među lokalnim stanovništvom, što je za nas vrlo važno jer nam, osim dobre hrane, puno znači i kakav opći dojam ostavimo.
Hoćemo li vas vidjeti na festivalu sljedeće godine?
- Apsolutno! Ako bude prilike, sigurno ćemo se vratiti. Slavonski Brod nas je oduševio i rado ćemo ponovno biti dio ovog festivala. Možete nas očekivati!
Jel ovo sponzorirani članak? Peku li te pizze u krušnoj peči? Može li pizza iz food trucka biti bolja od one u krušnoj peči? Naravno da može, ako mi platiš da to kažem.