SLAVONSKI BROD - Po drugi je put poznata slavonskobrodska Fišijada održana na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra „Poloj". U jučerašnjem su kulinarskom okršaju kuhače ukrstile ukupno 73 ekipe.
- Mislim da je ovo najljepši prostor za ovakvo događanje. Kao i uvijek prava je fešta i zabava uz najljepšu riječnu pješčanu plažu Republike Hrvatske. Organiziramo ovo kako bi Brođani uživali, ali i svi gosti koji sa strane dođu u naš grad. Već nekoliko godina radimo na projektnoj dokumentaciji za otvaranje kampa na Poloju. Nadam se da ćemo to intenzivirati. Problematično je što smo ovdje u koncesiji, a vlasnik su Hrvatske vode. No, ne bi trebalo biti prepreke ako pogledamo podatke prikupljene prije rata koji kažu kako je polovica noćenja (od ukupno 80 tisuća) bila u kampu. Ovo je, dakle, pravi biser, ima veliki potencijal. Građani bi, dakako, uz kamp i dalje mogli koristiti svoju plažu. Planiramo puno sadržaja. Imamo nešto što malotko ima i što treba koristiti. - kazao je gradonačelnik, Mirko Duspara.
Hrabri kuhari odolijevali su nemilosrdnom suncu koje je ponegdje stvaralo temperaturu i veću od 40 Celzijevih stupnjeva. Ipak, Poloj se i ovaj put pokazao idealnijim od vrućeg asfalta parkirališta Stadiona uz Savu.
- Prije pet godina sudjelovao sam u Fišijadi s ekipom, a danas sam glavni kuhar. Kad me pitaju što je potrebno za dobar fiš, odgovaram klasično - puno ljubavi i volje. No, kao i uvijek potrebni su i kvalitetni sastojci; dobra riba i paprika. Prevruće je, ali organizacija je vrhunska. - za SBplus kazao je Bojan Krnić koji se iznad kotla znojio za svoju mnogobrojnu ekipu - jednu od najmlađih na Fišijadi.
Osim početnika i mladih kuhara, Fišijada je okupila i iskusne znalce, dobro poznate široj publici.
- Petnaest godina sudjelujem u fišijadama. Dvaput sam bio pobjednik Slavonskog Broda, a jednom sam bio drugi. Putujemo od Iloka do Zagreba. Fiš se kuha na vrućem, organizatori ne mogu ništa protiv ovog gore sunca koje nas jako grije. - za SBplus kazao je Ivan Sever iz Velike Kopanice, poznati fiš-majstor.
- Za dobar fiš potrebni su dobra riba, paprika, luk, sol, voda i dobar majstor. Organizacijski je ovo moglo biti i bolje. Vrućine su prevelike i za zaštitu bi dobro došli barem suncobrani. Pržimo se zato što to volimo, ali bilo bi bolje da nije tako. - za SBplus kazao je Josip Antolović iz Beravaca, inače državni prvak u kuhanju fiš paprikaša.
Pobjednik ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Slavonskog Broda u kuhanju fiša je Mato Radičević iz Male Kopanice. Drugo je mjesto zauzeo Kristijan Katušić iz Babine Grede, a na trećem je Ivan Josipović iz Velike Kopanice.
Veliku galeriju fotografija s još jedne gradske Fišijade, moguće je pogledati OVDJE.
- Najnoviji
- Najstariji
-
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona. -