SLAVONSKI BROD - Polazeći od spoznaje kako je gastronomija važan dio identiteta pojedinoga kraja, ali i činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, razvijen je projekt Okusi Hrvatske tradicije, izvijestili su iz Turističke zajednice Brodsko-posavske županije. Projekt je do sada realiziran na području Vukovarsko-srijemske županije, Varaždinske županije, Požeško-slavonske županije, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Koprivničko-križevačke županije, a u tijeku je realizacije na području još nekoliko županija.
Sadržaj projekta je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nosioca standarda Okusi te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.
- U projekt se na inicijativu brodsko-posavske Turističke zajednice uključuje 12 ugostiteljskih objekata s područja županije pod imenom 'Okusi graničarskog posavlja'. Realizacija prve faze projekta, u kojem će za nositelje standarda Okusi graničarskog posavlja izraditi jelovnici s ponudom tradicionalne hrane, promotivni materijali, table, a njihova ponuda postaviti na Internet stranicu www.okusi.hr, kreće ovaj tjedan. Završetak prve faze planira se do kraja mjeseca studenog - kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.
- Najnoviji
- Najstariji
-
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona. -