14625
Prikaza
7
Komentara
SLAVONSKI BROD - Kao i svaki drugi grad, Slavonski Brod živ je zbog svojih stanovnika. Ti stanovnici, baš poput drugih uobičajenih žitelja neke sredine, imaju svoje dobre i loše strane i jednako takve načine nošenja sa stvarnošću. Pa tako netko vrši projekciju vlastite pozitivne i lijepe unutrašnjosti na sve što ga okružuje, dok drugi to isto čini, ali s nešto mračnijom, da ne kažemo ružnijom, slikom kao rezultatom.
Nedavna pozitivna gastrokritika urednika SBplus-a odnosno njegov bezazleni i duhoviti osvrt na izvrstan grah koji je imao prilike ručati u poznatom slavonskobrodskom restoranu „Oroz" izazvala je brojne komentare. Od onih kako je ispod članka nedostajalo naglasiti da se radi o sponzoriranom tekstu pa do takvih da su medijski napisi restoranu 'za vrat navukli' Poreznu inspekciju zbog čega je isti tjedan on nepovratno izgubljen i trajno zatvoren za sve slavonskobrodske gurmane. Doduše, bilo je tu i pozitivnih poruka o tomu kako su druga jela još bolja te kako se autor teksta o grahu treba vratiti probati i njih.
Sve je od navedenog zvučalo bezazleno u uobičajenoj komentatorskoj šumi, osim vijesti o zatvaranju restorana. A koga bismo drugog upitali za komentar na takve tvrdnje (i napade) pojedinih Brođana doli vlasnika restorana, ljubaznog Hrvoja Oroza. Tražili smo ga neka nam potvrdi ili opovrgne takve glasine.
- Istina je, Restoran Oroz je zatvoren. Ali samo na dva tjedna, točnije do 13. kolovoza 2018. zbog kolektivnog godišnjeg odmora. Nema nikakve porezne inspekcije niti kazne, u što se i sami možete vrlo lako uvjeriti. I prošle godine zatvorili smo preko ljeta zbog kolektivnog odmora. Prije nego sam otvorio restoran sam sebi sam rekao kako ću svake godine imati kolektivni godišnji odmor jer smatram da je tako najbolje i za mene, a i za moje zaposlenike. Uključivanje gospodina Jerka Zovka u to nema stvarno nikakve veze sa istinom. Gospodin je došao na ručak i bio oduševljen hranom, stvarno ne znam čemu komentari na portalu da je članak plaćen i slično. Moje je mišljenje da hrana svugdje treba biti na prvom mjestu pa se i mi trudimo da tako bude. - kazao je Hrvoje Oroz koji se SBplus-u javio s godišnjeg odmora i na sve navedeno se samo slatko nasmijao.
S obzirom na rekonstrukciju cijele pješačke staze u Ulici Matije Gupca u kojoj se restoran i nalazi, privremeno zatvaranje i odlazak na godišnji odmor dodatno se čini kao pametan poslovni potez jer je restoranu ovih dana svakako teško prići, a danas smo točno ispred njega fotografirali i izvođenje radova.
Pričati se mora, talasati se treba, život bi inače bio predosadan. Ponekad su takve izmišljene, proširene, uljepšane priče zabavne, duhovite i uzbudljive, a u drugim su situacijama tužne i bez jasnog povoda. Ovo, nasreću, nije jedna od njih pa će Brođani u slasnom Orozovom grahu ponovno uživati za desetak dana, a mi ćemo nastaviti pisati i o takvim stvarima, nadajući se kako ćemo time utjecati na bujanje mašte svojih čitatelja.
Sve luđe od luđeg. Jedan komentator se pita je li u pitanju izbjegavanje PDV-a, drugi pretpostavlja da je u vlasnik blokadi, treći ga hvali što su radnici na GO. Svi bi zavirivali u tuđi briftaš, brojali novac i kontrolirali poslovanje.... Prikaži sve. Sunce ti jebem, ovdje kao da se preselila publika sa SBperiskopa.
Super da je čovijek dao godišnji svojim radnicima, a ne izrabljivanje 0-24. Sretan radnik je najbitnije za vlasnika , tko god bio vlasnik. Selo se veseli za navodno zatvaranje, pa nije glup u ovom vremenu fiskalizacije da nešto skriva jer... Prikaži sve bi sebi nanio štetu. Možda se to konkurencija poveselila drumskom traču.