5760
Prikaza
1
Komentar
SLAVONSKI BROD - 'Odležano' meso za najfinije i najsočnije juneće burgere i odreske, umaci čija priprema od temeljca do gotovog proizvoda traje dva dana, 'domaća' vinska karta, jednostavan meni doveden do savršenstva - sve to ukratko opisuje novootvoreni ugostiteljski objekt „Papo's" u slavonskobrodskoj Starčevićevoj ulici.
Novi restoran u koji možete doći i ako želite u lijepom ambijentu tek popiti piće, proširenje je ugostiteljske priče i logični nastavak dugogodišnje tradicije kultnog kluba „Alfa".
- Proširenje poslovanja u ovom smislu, moja je dugogodišnja želja. „Alfa" je već dobro poznato okupljalište, a u ovaj me posao s novim restoranom 'otjerala' ljubav prema kuhinji. Prije sedam-osam godina sam radio kao kuhar. „Alfu" sam kupio 2003. godine i, zapravo, nastavio je održavati na nivou kultnog lokala. Preuredili smo prostor i uistinu je to već godinama mnogima omiljeni noćni klub. Kako smo od studenog prošle godine bili zatvoreni zbog epidemioloških mjera, posvetili smo se rekonstrukciji ovog dijela „Alfe" u restoran, ali i uređenju Kuće za odmor „Alfa" u Brodskom Vinogorju. Sve to sam godinama imao u glavi, a sad je došlo vrijeme da to provedem u djelo. - za SBplus kazao je vlasnik Denis Buruš.
„Alfa" i „Papo's" zajedno pružaju radna mjesta za ukupno dvadeset i troje zaposlenih. Velika je to stvar za mjesto poput Slavonskog Broda čije tržište rada ne nudi previše mogućnosti izbora. Vjerni klijenti znaju kako se postava Buruševih lokala rijetko mijenja. Osoblje uglavnom dugi niz godina ostaje raditi za njega.
- Ogroman je teret biti odgovoran za 23 zaposlenih. Teško je, izazovno, ali i donosi sreću i zadovoljstvo kada si u tomu uspješan. Kvalitetom proizvoda i uslugom se nastojimo izdvojiti i razlikovati pa vjerujem da je to ključ uspjeha. Neki od ovih dečki sa mnom su u „Alfi" duže od desetljeća, već jako dobro poznaju naše posjetitelje i vjerujem da će im isto iskustvo pružiti i ovdje u restoranu. Ovo je i obiteljski posao u koji smo svi uključeni. Dobar smo tim. - zaključuje naš sugovornik.
Najjednostavnije jelo poput salate s piletinom, u „Papo's-u" su doveli do savršenstva i čini se kako će ih upravo to razlikovati od ostale ponude u gradu. Svemu pridaju jednaku pažnju i daju svoj posebni 'touch'.
- Nismo se još odlučili za dostavu jer želimo zadržati ovu razinu kvalitete koju sada imamo kada je u pitanju hrana koju u restoranu stavljamo na stol našim posjetiteljima. Naši burgeri uistinu su nešto posebno, u njima je najkvalitetnije meso i dolaze u izvrsnom pecivu. Jela su nam inače rađena potpuno drugačije. Jako pazimo na odležavanje i obradu mesa. Mislim da smo ovime Slavonskom Brodu ponudili nešto novo i obećajemo da ćemo zadržati tu kvalitetu. Naš meni ne izgleda komplicirano. Imamo ramstek, biftek, lungić, vješalicu i piletinu te vrhunsko mljeveno meso. Sve nam radi jedan mesar po istoj recepturi, također s 'odležavanjem'. - otkrio je Buruš koji je iznimno zadovoljan startom u „Papo's-u".
Iznimno pristupačne cijene za vrhunska jela pripremana s pažnjom, nisu slučajne. Cilj je, kazali su nam, naučiti Brođane jesti 'vani'.
- Ideja je bila napraviti i ponuditi jela takve cijene da prosječni mladi par iz Slavonskog Broda može izaći van te da za dva obroka i butelju vina domaćih proizvođača plate oko 200 kuna. Riječ je o prihvatljivoj cifri koja će utjecati na stvaranje kulture izlazaka i konzumiranja restoranske ponude u našem gradu. - uvjeren je Buruš.
Industrijski stil unutrašnjeg uređenja, bez previše nepotrebnih detalja, izvrsno osvjetljenje prostora, neobičan kamin koji tijekom ovih hladnijih dana pruža posebnu toplinu, nasmiješeno i pristupačno, ali i nenametljivo osoblje - zasigurno će, uz izvrsnu hranu, nagnati ljude da se vrate natrag u „Papo's".