U Hrvatskoj je u prodaji najviše 'mladog' krumpira, koji najčešće dolazi iz Egipta i Cipra. No je li ovaj krumpir stvarno ono za što se prodaje
Proizvođači su lani prodavali krumpir po 32-35 centi, a procjenjuje se da bi ovogodišnji zbog većih troškove proizvodnje mogao biti i za 10-15 centi skuplji.
'To nije mladi krumpir, to je sazrio krumpir. Mladi krumpir ne može izdržati put i sve te manipulacije. On inače može samo dva tri dana raznih manipulacija i onda propada. Ima nestabilnu kožicu i kao takav ne može dugo trajati', kaže Damir Mesarić, predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira za RTL Danas.
Skladišta domaćih proizvođača praktički su prazna od Nove godine. Našlo se nešto i za one koji su rezervirali krumpir, ali i to je nestalo još u veljači.
No i pogled u budućnost nije pretjerano optimističan jer posadilo se još manje krumpira nego lani.
Mesarić kaže kako je u Međimurju pad proizvodnje sada sigurno za 15 posto, toliko ga je manje zasađenog.
'To se još ne može točno znati, ali se vidi na poljima da nije toliko zasađeno krumpira i da ga je manje', govori Mesarić.
Proizvođači su lani prodavali krumpir po 32-35 centi, a procjenjuje se da bi ovogodišnji zbog većih troškove proizvodnje mogao biti i za 10-15 centi skuplji.
- Najnoviji
- Najstariji
-
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona. -
Samo_istina06.06.2023. u 07:44
U Lidlu na polici stoji natpis mladi krumpir a vidi se iz aviona da je klica trgana i smezurana koza.....misle da su ljudi glupi.
-