5440
Prikaza
0
Komentara
SLAVONSKI BROD - Čips, smoki, štapići, kikiriki, kokice,....sve su to grickalice koje gotovo neizostavno idu uz pivo i praćenje nogometne utakmice. Večeras u 21 sat je četvrtfinalna utakmica između Francuske i Islanda. Ako ste kojim lsučajem zaboravili kupiti grickalice ili jednostavno želite probati neštoo drugačije i zdravije, SBplus Vam predlaže domaće krekere sa sjemenkama.
SASTOJCI:
2 dcl kukuruzne krupice
1,5 dcl raznih sjemenki (lan, sezam, suncokret,...)
0,5 dcl ulja
2,5 dcl ključale vode
RAD:
1. Na 'suho' izmješate dva decilitra kukuruzne krupice i decilitar i pol raznih sjemenki
2. U 'suhu' smjesu dodate pola decilitra ulja i dva i pol decilitra ključake vode te izmješate. Iako se prvo čini jako rijetko dok pripremite masni papir i oklagiju smjesa će biti spremna za rad.
3. Na pleh za pečenje stavite masni papir i na njega isresete smjesu
4. Preko smjese stavite drugi komad masnog papira
5. Oklagijom što tanje razvaljati smjesu, koja se nalazi između dva masna papira.
6. Nakon što dignete gornji sloj masnog papira smjesu pospite solju (najbolje morska krupna, ali može i obična). Možete nožićem za picu lagano napraviti po smjesi utore po kojima ćete kasnije lomiti krekere...
7. Pleh sa krekerima stavite peći na 150 do 170 °C i pratite...treba ih peći od 15 do 20 minuta ovisno o rerni
8. Kad je gotovo izvadite na tanjur za posluživanje