6281
Prikaza
0
Komentara
SLAVONSKI BROD - Za vrijeme ljetnih vrućina ne rijetko rashlađanje potražimo u najpopularnijoj ljetnoj slastici. Pogađate, riječ je o sladoledu. Svatko ima svoj najomiljeniji. Kupovni: u kornetu ili na štapiću iz škrinja ili u običnom te slatkom kornetu iz slastičarni. Okusa je danas sve više i više, a mnogi ovu ljetnu poslasticu rade i doma. I tu svatko ima svoju recepturu. Mi vam danas donosimo prijedlog recepta za sladoled koji možete napraviti doma. Recept je jednostavan, priprema brza i bez jaja koja u ljetnim mjesecima mnogima zadaju brige zbog pojave moguće salmonele. Ako ga napravite tijekom prijepodneva već predveče moći ćete uživati u nejgovom osvježavajućem okusu.
Sastojci:
25 dkg voća
15 do 20 dkg šećera ovisno o ukusu
jedan jogurt u čašici
2 vrećice šlag pjene ili 1/2 l slatkog vrhnja
Uputstvo za rad:
1. Izmiksajte voće (dio možete nasjeckati)
2. Izmiksano voće pomješajte s jogurtom, a kad se smjesa izjednači dodajte šećer te izmiksajte
3. U posebnoj posudi umutite šlag ili slatko vrhnje
4. Izrađeni šlag/vrhnje polako kuhačom dodajite u smjesu s voćem
5. Nakon što ste dobili jednoličnu, kremastu smjesu njome napunite posudice ili kalupe za sladoled iz kojih ćete kasnije uživati u kremastom okusu
6. stavite u zamrzivač na hlađenje
7. Uživajte u okusu domaćeg sladoleda, koji u zamrzivaču može stajati dugo, obzirom da u sebi ne sadrži jaja
Dobar tek želi Vam SBplus.